Pradinukai paminėjo poetės, dramaturgės Ramutės Skučaitės 85-erių metų jubiliejų popietėje „Neskubėkim ir atspėkim“

Prieš rudens atostogas, spalio 21 dieną,  pradinukai susibūrė aktų salėje. Gimnazijos bibliotekininkė Angelė Pocevičienė juos pakvietė paminėti Ramutės Skučaitės jubiliejų. Vaikai su mokytojais drauge iš anksto ruošėsi šiai šventei: skaitė R. Skučaitės kūrinėlius, mokėsi eilėraštukus, gaminosi karūnėles inscenizacijoms.

Salėje mokiniai apžiūrėjo poetės knygelių parodėlę. Parengtų skaidrių pagalba sužinojo daugiau apie R. Skučaitę. Trečios klasės mokiniai deklamavo eilėraščius apie muzikos instrumentus, o kiti vaikai bandė atspėti, apie kokį instrumentą kalbama. Tuomet instrumentas buvo parodomas skaidrėje. Antrokai ir ketvirtokai, pasipuošę karūnėlėmis, emocionaliai inscenizavo poetės eilėraščius. Visi mokiniai atliko įvairias užduotis, sprendė šaradas, dainavo daineles.

Mūsų gimnazijoje svečiavosi Neringos savivaldybės V. Miliūno viešosios bibliotekos direktorė Dalia Greičiutė. Ji vaikams papasakojo, kad į mūsų miesto viešąją biblioteką buvo atvykusi Ramutės Skučaitės duktė dailininkė, kuri atvežė mamos išleistų knygų, paragino vaikus užsukti į miesto biblioteką pasiimti tas knygeles.

Pavaduotoja ugdymui Vitalija Studencovaitė pasidžiaugė mokiniais, pagyrė, kad jie buvo sumanūs, aktyvūs, palinkėjo saugių ir turiningų atostogų.

Bibliotekininkė padėkojo mokiniams ir mokytojams bei pakvietė vaikus ir per atostogas apsilankyti gimnazijos bibliotekoje, kur vyks garsiniai skaitymai ir bus galima pažaisti stalo žaidimus.

Nuotraukos iš renginio čia…