1-asis nacionalinis konkursas – mugė „Išbandyk verslo idėją“

Jau keletą savaičių su ekonomikos mokytoja R. Raugiene mes, I gimnazijos klasės mokiniai, ruošėmės imitacinių bendrovių konkursui Vilniuje. Sugalvojome savo idėją – ”Atsipalaidavimo kambarys“. Sukūrėme logotipą, katalogą, stendą… Pagaliau išaušo lauktoji diena. Važiuojame į Vilnių! Iš Nidos išvažiavome labai anksti ryte. Visų veidai buvo tokie išblyškę, rimti, buvome nepailsėję. Bevažiuojant saulė pradėjo kilti, o mes nedideliame mokykliniame autobuse, atsirėmę vienas į kitą, saldžiai miegojome. Vietos nebuvo daug, todėl miegojome ne itin patogiai. Atsibudau anksti. Kelionė prailgo.

Atvykę į Vilniaus rotušę, įėjome vidun ir pirmieji įsikūrėme, kadangi atvažiavome anksti.

Kiekviena komanda turėjo po stendą. Savąjį apklijavome fototapetu, kuriame buvo pavaizduoti gintarai, kurie susiję su mūsų teikiama paslauga, taip pat mūsų šūkis – „Jeigu jūra nebanguotų, tai ramybė negyvuotų“ ir pavadinimas –  „Gintarinė banga“. Stalą papuošėme gintarų pilnu dubeniu, ąsočiu su vandeniu ir gintarais, nes pabėrėme Juodkrantės pajūrio smėlio ir iš jo suformavome bangas. Mūsų stendas buvo išsiskiriantis.

Renginyje dalyvavo 12 komandų. Neilgai trukus, renginys prasidėjo. Žmogui priėjus prie stendo, mes siūlėme savo paslaugas: masažuojančias kėdes, gintaro arbatą, gintaro masažus ir grožio procedūras. Norint įtikinti, sudominti klientą, reikėjo drąsos ir noro. Visi kiek išgalėdami, vaizdingais žodžiais apibūdinome savo teikiamas paslaugas. Norėdami nustebinti klientus, ant stalo degančią žvakę apibarstėme gintaro dulkėmis ir liepsna kaip žiežirba pašokdavo į viršų. Laikas bėgo greitai, o renginys ėjo į pabaigą. Atėjo metas apdovanojimams. Kantriai laukdami truputį jaudinomės, bet kantriai laukdami sužinojome, kad laimėjome bronzą! Dalyvavome pirmą kartą, todėl mums labai pasisekė. Mums visiems rūpėjo ne pergalė, o tiesiog dalyvavimas tokiame įdomiame renginyje, kuriame išmokome ne tik vieningai dirbti ar sudominti pirkėją, bet ir sužinojome detalių, kurios daro įmonę pritraukiančią, įdomią, išmokome bendradarbiauti ir daug naujų ekonominių įdomybių savo ateičiai. Manome, tai mums visiems pravers ateityje. Džiaugiuosi, kad dalyvavome ir būtinai dalyvausime kitais metais.

I gimnazijos klasės mokiniai

http://sl.viko.lt/1-asis-nacionalinis-verslumo-konkursas-muge-isbandyk-verslo-ideja/

Nuotraukos iš konkurso čia…