Vasario 16 – osios paminėjimas

Lietuvos istorija turtinga svarbiomis, pasididžiavimo vertomis ir minėtinomis datomis, tačiau tik dalis iš jų yra pamatinės. Būtent tokia yra Vasario 16-oji – diena, labai reikšminga kiekvienam lietuviui, žinančiam ir gerbiančiam savo šalies praeitį.

Ankstyvą trečiadienio rytą Neringos gimnazijos Mokinių tarybos atstovai kiekvieną įeinantį į mokyklą pasitiko su simboline trispalve juostele, kurią segė ant krūtinės. Taip simboliškai buvo prisiminta 99-ių metų Lietuvos valstybės atkūrimo sukaktis.

Po pietų aktų salėje vyko edukacinis žaidimas – protų mūšis „Augame Lietuvoje“, kurį parengė ir vedė istorijos mokytojas Mindaugas Janukonis. Sugiedojusios „Tautišką giesmę“ ir audringomis ovacijomis palydėjusios Neringos gimnazijos direktoriaus Simo Survilos palinkėjimus, mokinių komandos pradėjo žaidimą. Mokiniai gvildeno įvairių temų – Lietuvos istorijos, gimtosios kalbos, nusipelniusių asmenybių, geografijos, įvairenybių ir muzikos – klausimus. Po įtemptos kovos išaiškėjo protų mūšio nugalėtojai: pirmąją vietą laimėto II gimnazijos klasės komanda, II – ąją vietą užėmė IV gimnazijos klasės mokiniai, kurie parodė kovingą charakterį žaisdami trise.  Trečia liko III gimnazijos klasės mokinių komanda. Nugalėtojų komandos buvo apdovanotos diplomais ir saldžiais prizais.

Nuotraukos iš renginio čia…