III-oji kalbų stovykla Ispanijoje

Š. m. kovo 6 – 17 dienomis  10 mokinių ir 2 mokytojų grupė iš Neringos gimnazijos lankėsi Ispanijoje. Tai buvo trečius metus besitęsiančio Erasmus+KA2 projekto stovykla, skirta aktyviam užsienio kalbų mokymuisi.  Dar iki stovyklos pradžios mokiniai aktyviai dalyvavo internetinėse konferencijose. Suskirstyti į penkias tarptautines darbo grupes mokiniai patobulino ne tik anglų, bet prancūzų, ispanų, turkų kalbos žinias, mokėsi gestų kalbos. Be aktyvaus kalbų mokymosi,  kūrė mini spektaklius, įrašė stovyklos himną, kūrybinėse dirbtuvėse gamino apyrankes bei suvenyrus iš kamštinės medžiagos.

 10 dienų viešėdami Ispanijoje gimnazijos mokiniai dalyvavo tarpkultūriniame vakare, dalinosi kulinarinio paveldo produktais, susipažino ir įvertino vietinės virtuvės patiekalus – gaspačo ar paelja, aplankė žymias Andalūzijos regiono vietas – Kadiso, Sevilijos, Chereso.

Laikas stovykloje prabėgo labai greitai. Atsisveikinti buvo liūdna, tačiau Neringos gimnazijos mokiniai įgijo naujų patirčių, pažinčių, daugiau motyvacijos mokytis užsienio kalbų.

Nuotraukos iš stovyklos čia…