Aš myliu kalbą…

Rugsėjo 25-29 dienomis Neringos gimnazijoje vyko užsienio kalbų metodinės savaitės renginiai, skirti ne tik  Europos kalbų dienai paminėti, bet taip pat tarptautinių Erasmus + projektų, pasibaigusio „I-TALC“ ir vykstančio „AC4SL“  sklaidai. Metodinės savaitės veiklas organizavo užsienio (anglų) kalbų mokytojos: vyr. mokytoja I. Vainutienė ir mokytoja metodininkė N. Sadauskienė.

Šį kartą veiklos pamokų metu ir už mokyklos ribų, buvo orientuotos į metodų ir mokymo(si) priemonių įvairovę, emocinį ugdymą, bendruomeniškumą, inovatyvumą.

Užsienio kalbų metodinės savaitės šūkio „Aš myliu kalbą…“ idėją pasiūlė Europos Tarybos iniciatyva siekti pasaulio  rekordo – kviečiant visus kalbų mylėtojus kurti video apie tai, kodėl jie myli kalbą. Džiaugiamės Neringos gimnazijos moksleiviais, kurie aktyviai prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo.

Meilė kalboms atsispindėjo pradinių klasių moksleivių kūrybiniuose darbuose, kurie puošė šios savaitės mokyklos stendus bei koridorius, o vyresnių klasių moksleivių užrašytos mintys, įprasmino užsienio kalbų mokymosi svarbą bei savo gimtosios  – lietuvių kalbos puoselėjimą.

Rugsėjo 26 dieną Europos kalbų dienos minėjimo proga užsienio kalbų mokytojos kartu su kolegomis sukūrė Europos kulinarinį žemėlapį – pasitelkiant skonio receptorius buvo dalintasi įspūdžiais apie savo keliones po Europos šalis. Labai smagu, kad šią dieną taip pat galėjome pasveikinti tarptautinio Erasmus+  projekto „AC4SL“ partnerius iš Ispanijos bei pasimokyti žodžių ispanų – lietuvių kalbomis. Šios video konferencijos  metu mūsų 7 klasės mokiniai labai nudžiugino savo draugus užtraukdami dainą „Ant kalno mūrai“.

Erasmus nuotaika dvelkė surengtoje foto galerijoje, kurioje įamžintos jau pasibaigusio Erasmus+ tarptautinio projekto I-TALC („Inovatyvus kalbų mokymas aktyviai kalbų klasei“) akimirkos iš veiklų, kalbų stovyklų. Moksleiviai dalinosi šiltais prisiminimais, įgyta patirtimi.

Į nuotaikingas integruotas ir atviras pamokas kvietė užsienio (anglų) kalbos mokytojos: vyr. mokytoja R. Šerpetauskienė vedė interaktyvią – atvirą pamoką „Mes esame laimingi!” (3 klasė); vyr. mokytoja I. Vainutienė organizavo inovatyvų anglų kalbos diktanto rašymą (5-8 klasės); mokytoja metodininkė N. Sadauskienė I-IV gimnazijos klasių moksleivius kvietė į “Spelling Bee” (žodžių tarimo paraidžiui) konkursą, komandinį žaidimą “Kas laimės milijoną?”, viešo kalbėjimo projekto  “Kodėl turėtume mokytis užsienio kalbos?” pristatymo atvirą pamoką (I gim. klasė).

Tradiciškai šios savaitės apibendrinimo renginyje buvo dalintasi įspūdžiais, prizais bei saldžiomis dovanėlėmis.

SVEIKINAME

Anglų kalbos interaktyvaus diktanto prizininkus:

NOJŲ Valančių (6 kl.), VILTĘ Karlikauskaitę, JUSTĄ Šmulkštį (7 kl.), LIUTAURĄ Šambarį ir JUSTĘ Perminaitę (8 kl.)

Konkurso “Spelling Bee” laimėtojus: AUGUSTĘ Bagdonaitę (I gim. kl.), MATĄ Punį (II gim.kl), VYTENĮ Barilą (III gim. kl.) ir DOMINYKĄ Šeputaitę (IV gim. kl.)

Viktorinos “Ką žinai apie Europą?” laimėtoją: AGNĘ Andrecaitę (7 kl.)

Dėkojame už techninę pagalbą – III gimnazijos klasės moksleiviams (Ievai, Ugniui, Vyteniui, Simui) ir visai mokyklos bendruomenei už puikias emocijas bei meilę kalbai, kuri atveria duris į pasaulį.

Anglų kalbos mokytoja metodininkė Neringa Sadauskienė

Nuotraukos ir video iš užsienio kalbų metodinės savaitės čia…