Neringos gimnazijoje pradedama vykdyti „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ (DofE) tarptautinė programa

dofe_logo

Nuo 2018 m. kovo 1 dienos Neringos gimnazija įgyvendina „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ (DofE) tarptautinę programą (sutarties Nr. F-16-43), kurios tikslas padėti jauniems žmonėms ugdyti savo talentus, mokytis iš patirties įveikiant iššūkius ir įprasminant savo laisvalaikį.

DofE programa – tai iš Edinburgo atkeliavusi asmeninio augimo programa, Lietuvoje nuo 2006 metų sėkmingai įgyvendinama organizacijose dirbančiose su 14 – 24 metų jaunimu. Neringos gimnazijoje taikydami šią programą, mes skatiname ugdyti: bendruomeniškumo, kūrybiškumo ir verslumo, mokėjimo mokytis, socialines ir pilietines kompetencijas, sveikos gyvensenos įgūdžius.

Nauda dalyviams

Dalyvaudami DofE apdovanojimų programoje jaunuoliai išsikelia individualius asmeninio tobulėjimo tikslus keturiose veiklose ir savo laisvalaikiu siekia jų. Jaunas žmogus pats atsakingas už savo mokymąsi, nes įdomu stebėti savo tobulėjimą!

DofE vadovo pagrindinis tikslas yra padėti jaunuoliui drauge įvertinti jo pokyčius bei išmokti nepalūžti padarius klaidas.

Programa pagal amžių yra išskirstoma į tris pagrindinius lygius, kuriuos įgyvendinus gaunamas įgūdžių ir nuopelnų įvertinimo sertifikatas kartu su lygio ženkleliu. Šios programos sertifikatas yra pripažįstamas tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse.

Dalyvaujant DofE programoje dalyviui suteikiamos galimybės:

  • Susirasti naujų draugų;
  • Mokytis tolerancijos savo komandos draugų atžvilgiu;
  • Išmėginti veiklas, kurių dar nėra mėginę;
  • Geriau susipažinti su savo stiprybėmis ir silpnybėmis;
  • Patirti nuotykių;
  • Pasiruošti tolimesniems savo gyvenimo etapams;

DofE apdovanojimai yra ypatingai vertinami darbdavių, nes parodo jaunuolių gebėjimą motyvuoti save, mokytis iš patirties bei efektyviai planuoti savo veiklą.

DofE komanda

Mūsų Neringos gimnazijoje programą vykdo anglų kalbos mokytoja metodininkė/projektų vadovė – Neringa Sadauskienė. Taip pat, žygių programos daliai vadovauja DofE žygių instruktorė – geografijos vyr. mokytoja/kūno kultūros mokytoja metodininkė Rita Raugienė.

Kviečiame prisijungti prie DofE komandos ir leistis į savęs pažinimo, iššūkių, nuotykių kelionę.

Bus linksma!!!

Plačiau apie programą Lietuvoje: www.dofe.lt

Plačiau apie programą Pasaulyje: www.intaward.org