Prasmingos dovanos gimnazijos vaikams

Neringos savivaldybės V.Miliūno viešajai bibliotekai ir švietimo bei ugdymo įstaigoms buvo išdalintos Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ knygelės. Tai jubiliejinė – penktoji, „Vaikų bibliotekėlė“, kurią sudaro 9 naujos lietuvių kurtos knygelės vaikams. Knygų rinkinius minėtų įstaigų bibliotekoms įteikė fondo atstovas Darius Kubilius.

Jaunieji skaitytojai bibliotekose nuo šiol ras tokias knygeles kaip Živilės Miežytės „Vilniaus Vilnius“, Aušros Raugaitės „Tik ateinantys žodžiai“, Aido Jurašiaus „Pypas ir jo nutikimai“, Elenos Launikonytės „Pelėnas, varlėnas ir Boboo“, Rūtos Montvilaitės „Septyni paukščių įstatymai“, Kazio Sajos „Peštukai ir nykštukai: kam pasaka, o kam teisybė“, Stepo Zobarsko „Brolių ieškotoja“…

Labdaros ir paramos fonas „Švieskime vaikus“ įkurtas 2013 m. Jo steigėjai – muzikantas Andrius Mamontovas bei verslininkas, politikas ir mecenatas, LR Seimo narys Ramūnas Karbauskis. Fondo tikslas – didinti knygų pasiekiamumą visiems Lietuvos vaikams, populiarinti skaitymą, supažindinti su lietuvių autorių knygomis, taip skatinant lietuvybę. Geriausios lietuvių autorių vaikiškos knygos komisijos atrenkamos į „Vaikų bibliotekėlę“, fondo lėšomis išleidžiamos daugiau kaip 13 tūkstančių egzempliorių tiražu ir dovanojamos visoms Lietuvos mokykloms, darželiams, vaikų ligoninėms, bibliotekoms, vaikų globos namams, bendruomenėms ir kitur, kur jų laukia mažiausieji.

Mūsų gimnazijos biblioteka pasipildė dviem šių knygų rinkiniais.

Bibliotekininkė Angelė Pocevičienė

dovanos_bibliotekai