Pradinukai paminėjo Tarptautinę Vaikų knygos dieną

Balandžio antrą dieną buvo minima Tarptautinė Vaikų knygos diena. Ji švenčiama nuo 1967 metų. Šią šventę rengia Tarptautinė vaikų knygos taryba IBBY. Kasmet žinomiausi vienos šalies rašytojas ir dailininkas sukuria laišką ir plakatą, kuriuo dalinasi su visais įvairių šalių skaitytojais. Šiais metais teisę būti šventės rėmėju laimėjo Lietuvos IBBY skyrius. Plakatą sukurti ir parašyti kreipimąsi į skaitytojus patikėjo dailininkui ir rašytojui Kęstučiui Kasparavičiui.

Trečios ir ketvirtos klasės mokytojos pranešė auklėtiniams, kad bibliotekoje gautas jiems skirtas laiškas. Laišką parašė rašytojas Kęstutis Kasparavičius. Jis prašė mokinių bibliotekoje surasti jo sukurtą plakatą ir laišką viso pasaulio vaikams pagal užuominą. Taip pat pradinukai bibliotekoje pagal užuominą ieškojo sunkios dėžės, kurioje buvo kiekvienam vaikui skirta vis kitokia knygelė. Rašytojas ragino mokinius perskaityti tas knygeles iki Spaudos atgavimo , kalbos ir knygos dienos, t.y. iki gegužės 7-osios dienos, pristatyti knygeles savo klasės vaikams ir parašyti rašytojui laišką. Knygose mokiniai rado ir kryžiažodį apie Knygnešius, kurį draugiškai išsprendė. Vaikai bibliotekoje apžiūrėjo stendą, skirtą Tarptautinei Vaikų knygos dienai. Kiekvienas skaitė žymių žmonių mintis apie knygą, sprendė kryžiažodį „Kaip rengiamės“.

Antrokai jau skaitė knygeles, gautas anksčiau iš slapto Knygnešio. Jie buvo pažadėję perskaityti iki Tarptautinės Vaikų knygos dienos. Mokiniai bibliotekoje pristatė savo skaitytas knygas klasės draugams. Vaikams labai patiko knygelės, jie parekomendavo paskaityti ir draugams. Mokiniai daugiau sužinojo apie Tarptautinę Vaikų knygos dieną. Antrokų mokytoja Ramunė Kubiliutė skaidrėmis papasakojo auklėtiniams apie H.CH.Anderseną, prisiminė jo sukurtas pasakas.

Gimnazijos bibliotekininkė Angelė Pocevičienė

Pradinio ugdymo mokytojos metodininkės Ramunė Kubiliutė, Dalia  Andrijauskienė ir Rasa Ulytė

Nuotraukos iš renginio čia…