Šiaurės Makedonijoje – dėmesys mokinių saugai internete

Balandžio 8 – 12 d. Nojus, Gustas, Monika ir Simona kartu su mokytojais Inga ir Norbertu aktyviai dalyvavo Šiaurės Makedonijos Kavadarci mieste Golce Delcev mokykloje vykusiuose 5 mokyklų tarptautiniuose mainuose, susipažino su daugiasluoksne Makedonijos kultūra ir kasdieniu gyvenimu.
Mainų metu didelis dėmesys skirtas interneto priklausomybės ir patyčių internete prevencijai. Mokiniai buvo supažindinti su pažangiausiomis šiuo metu technologijomis apsaugoti savo tapatybę, asmeninę ir namų įrangą nuo įsilaužimų, žalingo turinio ir kenkėjiškų veiklų atpažinimo. Ekskursijų metu į Ohrid ir Skopje mokiniai susipažino su labai turtinga Šiaurės Makedonijos istorija, iškilių asmenybių istorijomis ir skirtingų tautų bendravimu.

Mokytoja Inga Vainutienė džiaugėsi mokinių aktyviu dalyvavimu, ypač draugiškomis šeimomis ir mokinių tarptautine patirtimi. Mokiniai turėjo labai daug laiko bendrauti anglų kalba, parengė Lietuvos ir Neringos gimnazijos interaktyvius pristatymus ir video reportažus. Mokytojas Norberto Airošiaus projekto koordinavimo susitikimų metu pristatė rugsėjo mėnesį vyksiančiame 5 šalių mainuose Neringoje veiklas skirtas mokinių mokymosi patirčiai naudojant pažangias technologijas plėtojimui.

Projektu „Additional promoting progress society as soon as possible“ siekiama stiprinti pažangių technologijų naudojimą ugdymo procese.