Respublikiniame dramaturgų konkurse Neringos gimnazijos mokinei įteiktas specialusis prizas

Š. m. balandžio 4 dieną II gimnazijos klasės mokinė Augustė Bagdonaitė, vadovaujama lietuvių kalbos mokytojos Sandros Lukšaitės, vyko į „XI Respublikinį jaunųjų dramaturgų konkursą“ Juozo Miltinio gimnazijoje Panevėžyje. Atvykus į konkursą, įvyko dalyvių pasveikinimas, o po jo prasidėjo teatriniai užsiėmimai, kuriuos vedė Pagirių gimnazijos ir S. Nėries teatro mokytojai. Užsiėmimų metu mokiniai turėjo progą praplėsti savo akiratį naujomis pažintimis, taip pat išanalizuoti ir aptarti savo sukurtas pjeses. Augustė rašydama pjesę „Tamsūs protai“ sakė: „Buvo įdomu rašyti, atskleisti paauglių problemas ir išgyvenimus, įsijausti į pagrindinių veikėjų vidinį pasaulį. Jei bus panašaus pobūdžio konkursas, būtinai norėčiau jame dalyvauti“.

Pirmosios vietos sukurtos dramos nugalėtojams buvo skirtas ypatingas prizas: Panevėžio Miltinio teatre buvo galima išvysti savo sukurtos pjesės vaidinimą, taipogi buvo galima gauti specialųjį prizą. Respublikinio konkurso organizatoriai pastebėjo, kad Neringos gimnazija tokiame konkurse dalyvavo pirmą kartą, nors konkursas vyksta jau daug metų. Negana to, Augustei pavyko laimėti ir specialųjį prizą kaip ilgiausios pjesės „Tamsūs protai“ autorei ir gauti diplomą už kūrybiškumą bei paauglių negerovių atskleidimą.

Šios išvykos metu mokinė turėjo progą susipažinti su kitais mokiniais, praplėsti akiratį, paskaityti pjesių ir pažiūrėti savo bendraamžių sukurtų spektaklių. Moksleiviai turėjo galimybę pajausti, ką reiškia kurti ir į pasaulį žvilgtelėti dramaturgo akimis. „Man be galo patiko“, – sakė Augustė. Ką gi, tokiais mokiniais belieka didžiuotis!

Karina Šimkevičiūtė ir lietuvių kalbos mokytoja Sandra Lukšaitė

1     2