Kino buso kino dirbtuvės Neringos gimnazijoje

Daugiau nei 12 metų „Kultūrinių projektų centro“ vykdomas edukacijos projektas moksleiviams „Kino buso kino dirbtuvės“ šiais rudenį vyko ir Neringos gimnazijoje.

Vizualinis raštingumas tampa vis svarbesnis šiandieniniame kontekste, tiek suvokiant meno kūrinius, tiek ir įvairias medijas. Todėl pagrindinis šio projekto tikslas yra ugdyti moksleivių raštingumą kino ir media srityje, pasiūlant įdomius ir kūrybiškumą skatinančius mokymosi metodus, o taip pat lavinti moksleivių įgūdžius „perskaityti“ audiovizualinį kūrinį bei atskleisti vizualinio teksto, kino kalbos teikiamas galimybes saviraiškai ir kūrybai.

Buvimas „kitapus ekrano“ – iš pirmo žvilgsnio žaismingoje aplinkoje – suteikia patrauklų mokymosi metodą, tampant aktyviais medijų kūrėjais ir naudotojais. Šis projektas svarbus tiek edukacine, tiek ir kultūrine prasme. Projektu siekiama supažindinti jaunimą su kino menu ir jo žanrais, istorija, kino gamybos procesais, vystomas meninis suvokimas, ugdomas estetinis skonis, lavinamas gebėjimas komunikuoti vaizdų pagalba, skatinamas domėjimasis audiovizualiniu menu, formuojami bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiai, o taip pat gebėjimai kūrybiškai panaudoti skaitmenines technologijas.

Kino dirbtuves gimnazijoje vedė kino režisieriai Marat Sargsyan ir Andrius Blaževičius. Vadovaujami režisierių I gimnazijos klasės gimnazistai susipažino su kino žanrais, filmo gamybos terminais, filmo kūrimo etapais, kino profesijomis, pagrindiniais kino kalbos elementais, vyko trumpametražių filmų peržiūros, jų

analizė bei diskusijos. Moksleiviai turėjo galimybę patys patirti kaip žingsnis po žingsnio gimsta filmas bei patys juos kūrė padedami kino profesionalų.

Projektą finansavo Neringos miesto savivaldybė.

kino_buso_kino_dirbtuves