Neringos gimnazijos 1-4 klasių mokinių popietė

Vasario 13 d. Neringos gimnazijos pradinukai nuotaikingai šventė Lietuvos valstybės atkūrimo šventę. Renginio pradžioje sugiedojus Lietuvos valstybės himną buvo trumpai supažindinta su E .Mieželaičio biografija ir kūryba.

Pirmokai vaizdžiai perteikė mergaitės Dainos pokalbius iš E. Mieželaičio knygos „Dainos dienoraštis“ ( mokytoja metodininkė R. Ulytė). Antrokai nuoširdžiai suvaidino „Zuikį Puikį“( mokytoja metodininkė R. Šerpetauskienė), o trečiokai atskleidė, kaip berniukui sekėsi tapti muzikantu, inscenizuojant „Kastantą muzikantą“ (mokytoja metodininkė R. Kubiliutė). Ketvirtokai savo inscenizacijoje „Žalioji poliklinika“ puikiai pateikė gamtosauginę mintį – saugoti Lietuvos gamtą (mokytoja metodininkė D. Andrijauskienė). Šokius ir daineles vaidinimams išmokė choreografijos vyresnioji mokytoja J. Survilienė ir muzikos mokytoja ekspertė A. Buržinskienė.

Vyresniųjų klasių mokiniai ir tėveliai buvo sužavėti pradinukų pasirodymais. Ketvirtos klasės mokinė Adria perteikė rašytojos Birutės Beniušienės prisiminimus apie lietuvių vienybę tėvynei sunkiu laikotarpiu. Renginio pabaigoje sudainavo dainą „Laisvė“.

Popietę vedusi gimnazijos bibliotekininkė Angelė Pocevičienė palinkėjo branginti ir saugoti iškovotą laisvę, padėkojo mokiniams , mokytojoms už aktyvumą, kūrybiškumą, pastangas ruošiant inscenizacijas. Ji mokiniams padovanojo po metų simbolį – pelytę ir palinkėjo, taip lengvai atrasti įdomią knygą, kaip pelė randa sūrį.

Gimnazijos bibliotekininkė Angelė Pocevičienė

Nuotraukos iš popietės čia…