Išvyka į Klaipėdos apskrities viešąją I. Simonaitytės biblioteką

Vasario 25- ąją dieną I ir II gimnazijos klasių mokiniai, lydimi lietuvių kalbos mokytojos metodininkės V. Ukrinienės ir klasės vadovės I. Sadonytės, vyko į Klaipėdos apskrities viešąją I. Simonaitytės biblioteką. Moksleiviai buvo supažindinti su biblioteka, jos istorija, vėliau pasiskirstę grupėmis žaidė interaktyvų žaidimą „Kalbą mokėsi – ateitį turėsi“, skirtą Lietuvių kalbos dienoms paminėti bei literatūrinį-edukacinį žaidimą „Knygosūkis“, sumanytą buvusio šios bibliotekos direktoriaus Juozo Šikšnelio. Žaidimas skirtas jaunimui, bet jį gali žaisti visi besidomintys literatūra. Prie žaidimo kūrimo taip pat prisidėjo pripažinti profesionalūs Lietuvos rašytojai ir meno kūrėjai: Andrius Mamontovas, Aistė Smilgevičiūtė, Nijolė Narmontaitė, Vytautas Juozapaitis ir kt.

Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka (KLAVB) įkurta 1950 m. Iki šių metų keitėsi ne tik bibliotekos pavadinimas, bet ir veiklos teritorijos ribos, sąlygos, istoriniai kontekstai. Bibliotekoje yra penkios skaityklos, atviri knygų fondai suaugusiems ir vaikams, patalpos jaukiam poilsiui, estetiškos, specialiai vaizdiniams ir žodiniams renginiams skirtos patalpos, du jaukūs kiemeliai. Biblioteka turi Renginių, Konferencijų sales bei Gerlacho palėpę, o buvusiame ratinės pastate patalpos išnuomotos kavinei ir knygynui. KLAVB priklauso ir Tarptautinis vertėjų ir rašytojų centras Nidoje, kuris yra vienintelė tokio pobūdžio įstaiga Lietuvoje.

Moksleiviai išvažiavo kupini įspūdžių. Ne tik pakartoję, bet ir įgiję daugiau žinių apie istoriją ir lietuvių kalbą. Ši išvyka ir netradicinės lietuvių kalbos pamokos buvo išties verti I ir II gimnazijos klasių mokinių dėmesio.

I gimnazijos klasės mokinės A. Stalioraitytė ir G. Bedalytė

87464372

87745800

88073633