Neringos mokiniai kurs skaitmeninį Nidos modelį

Spalio 19 – 25 d. Neringos gimnazijoje vyks programavimo savaitės (angl. #Code Week) renginiai. Šiais metais sugalvojau mokiniams šešis skaitmeninius iššūkius, kurie padės geriau suprasti programavimo naudą ir šiandieninių technologijų galimybes. Smagu, kad 3D, dirbtinis intelektas ir savo idėjų realizavimas naudojant pažangias technologijas jau šiandieninio penktoko rankose.

1. Mokiniai mokysis, kaip programuojant kurti įvairius 3D modelius. Geriausius modelius atspausdinsime 3D spausdintuvu.

2. Minecraft iššūkis. Įvairių prasmingų iššūkių galima rasti Minecraft virtualioje aplinkoje pasiūliau mokiniams sukurti skaitmeninį Nidos modelį, kuriame galės pateikti įvairius savo pasiūlymus. Pirma mokinių mintis – sukurti didžiulį atrakcionų parką Nidoje. Labai smagu, kad mokiniai kūrybiškai pritaikys Minecraft siūlydami savo idėjas. Ne mažiau svarbu įvertinti ir jų įgyvendinimo galimybes. Anksčiau vykdytuose ERASMUS+ projektuose kurėme skaitmeninius modelius naudodami Sketchup programą, analizavome nulinės emisijos realizavimą mokyklose. Šįkart išnaudosime visas Minecraft galimybes kurti virtualų pasaulį bendradarbiaujant.

3. Scratch iššūkis. Ši mokiniams gerai pažįstama programa suteiks galimybių sukurti įvairių interaktyvių žaidimų ir skaitmeninių istorijų savo klasiokams.

4. Programavimo valandos iššūkis – naujai parengti iššūkiai, kai reikia įveikti trumpas programavimo užduotis šokių ar kitoje aplinkoje jau laukia mokinių.

5. Mokiniams labai rekomenduojame įveikti tarptautinio informatinio mąstymo konkurso BEBRAS treniruotę ir puikiai pasiruošti lapkritį vyksiančiam konkursui.

6. Išbandysime kaip naudojantis virtualiomis aplinkomis su dirbtinio intelekto funkcijomis galima išmokyti atpažinti žmogų pagal jo judesius, mokysimės kaip išmokyti dirbtinį intelektą.

Visi programavimo savaitės koordinuojama Neringos gimnazijos virtualioje aplinkoje GSUITE specialioje Programavimo savaitė skirtoje klasėje.

Labai džiaugiuosi penktos ir šeštos klasės mokinių iniciatyvumo ir noru būti šių veiklų savanoriais. Mokiniai pasiskirstė konsultantų, ekspertų ir kitais vaidmenimis.

Daugiau informacijos norbertas.airosius@neringosgimnazija.lt

Daugiau apie programavimo savaitę

Iniciatyva ES programavimo savaitė (angl. Code Week), kuri vyksta š.m. spalio 10 – 25 d. Kviečiame organizuoti renginius, pamokas, praktinius ir internetinius seminarus bei kitas veiklas, kurie būtų susiję su algoritmavimu, loginiu mąstymu, programavimu, ir pan.

Pagrindinis ES programavimo savaitės tikslas – parodyti, kas yra informatinis mąstymas, algoritmavimas, programavimas, su technologijomis susijusios veiklos. Taip pat generuoti ir įgyvendinti idėjas kodo pagalba, siekiant programavimą padaryti labiau matomu bei suburti motyvuotus žmones, siekiančius sužinoti ir daugiau išmokti apie skaitmeninį pasaulį.