Knygos pristatymas ir 3D modelio spausdinimas

Š.m. spalio 12 dieną mūsų gimnazijoje lankėsi Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos darbuotojos su projektu „E-dukacijų biblioteka“. Šį kartą rašytoja Gina Viliūnė  1-4 klasių mokiniams pristatė knygą „Smiltės ir Vėjaus kelionė po Baltijos jūrą“. Naudodama skaidres rašytoja supažindino vaikus su pilkaisiais ruoniais,  jų savybėmis, mityba. Ji papasakojo, kokius draugus Baltijos jūroje sutiko ruoniukai Smiltė ir Vėjus. Rašytoja betarpiškai bendravo su mokiniais, atsakė į jų klausimus, supažindino su pirmąja savo knyga vaikams, o šios knygos iliustratorė Urtė Kraniauskaitė pravedė edukaciją. Ji pasiūlė vaikams spalvinimo ir taškų suvedžiojimo užduotėles ruonių tema. Mokiniai tuoj ėmėsi darbo, labai stengėsi, pasidžiaugė savo nupieštais ruoniukais. Viešnios paskatino vaikus maloniomis dovanėlėmis.

5 ir 6 klasėse bibliotekos darbuotojos pristatė 3D spausdinimą ir modelių kūrimą. Jos supažindino mokinius su 3D spausdintuvu, papasakojo, kam jis gali būti naudojamas, ką galima juo atspausdinti. Vaikai sužinojo, kokios medžiagos naudojamos spausdinant įvairius daiktus, kaip kuriami modeliai. Vaikams kilo labai daug klausimų, į kuriuos viešnios mielai atsakė. Kol bibliotekininkės pasakojo, atsakinėjo į klausimus ir mokiniai sprendė kryžiažodį „Kelionė po jūras ir vandenynus, 3D spausdintuvu buvo atspausdintas raktų pakabutis iš plastiko.

Neringos gimnazijos pavaduotoja ugdymui Vitalija Ukrinienė padėkojo rašytojai, iliustratorei ir I.Simonaitytės bibliotekos darbuotojoms už įdomią ir naudingą edukaciją ir įteikė joms dovanėles su Neringos gimnazijos simbolika. Edukacijos veiklos atsispindi nuotraukose.

Atspausdintas raktų pakabutisD modelio pristatymas3D modelio kūrimasPadėkaKnygos pristatymasPradinukaiPiešia ruonius1

– Informaciją parengė bibliotekininkė Angelė Pocevičienė