Integruota lietuvių kalbos pamoka

                     Š.m. gruodžio 8 d.  nuotoliniu būdu vyko integruota lietuvių kalbos pamoka su biblioteka 7 klasėje  tema „Skelbimas.Kvietimas. Reklama“. Pamoką pradėjo lietuvių kalbos vyr. mokytoja Violeta Montvilaitė. Su mokiniais ji prisiminė praėjusios pamokos temą ir užduotus namų darbus. Septintokai turėjo parašyti  knygos Antuano de Sent-Egziuperi „Mažasis princas“ anotaciją arba recenziją. Mokytoja informavo vaikus, kad jems paruošė staigmeną, kad pamokoje dalyvauja ir gimnazijos bibliotekininkė Angelė Pocevičienė. 

                     Bibliotekininkė pristatė tris knygas paaugliams, kurios dalyvauja Metų knygos 2020 rinkimuose paauglių kategorijoje. Mokiniai išklausė šių knygų anotacijas: Akvilinos Cicėnaitės „Kad mane pamatytum“, Dianos Ganc „Lota“ ir Ignės Zarambaitės „Juodavandeniai“. Dauguma septintokų teisingai nustatė, kad išgirdo knygų anotacijas. Buvo ir kitokių nuomonių. Tai leido dar giliau išsiaiškinti anotacijos ir recenzijos skirtumus.

                     Mokytoja kartu su mokiniais aiškinosi naują temą, apžvelgė reklamos pavyzdžius, išsiaiškino, kokia turėtų būti efektyvi ir sąžininga reklama. Namų darbams skirta užduotis – sukurti kvietimą į knygos pristaymą ir pateikti apipavidalintą skelbimą ar reklamą vienai pasirinktai iš šių trijų knygų.

Pamokos pabaigoje buvo skaitomi namų darbai, analizuojamos klaidos, pasidžiaugta sėkmėmis.

– Inormaciją parengė bibliotekininkė Angelė Pocevičienė