Neringos gimnazija kvietė visus susiburti po skėčiu

Gegužės 2-6 dienomis Neringos gimnazijos kasdienybę nuskaidrino Erasmus programa. Tarptautinio projekto UMBRELLA mobilumo tema „On cloud nine“ (liet. „devintame danguje“) suteikė galimybę projekto partneriams iš Kroatijos, Rumunijos, Portugalijos ir Ispanijos pasijusti lyg devintame danguje. Atidarymo renginyje skambėjo mūsų krašto dainos, sveikinimo žodį tarė Neringos miesto mero pavaduotojas Narūnas Lendraitis, gimnazijos vadovas Simas Survila.

Veiklos buvo orientuotos į projekto temas: patyriminis meteorologijos mokymasis, skaitmeninių technologijų ugdymas, sveikos gyvensenos puoselėjimas. Pajūrio regionas svečiams buvo kaip niekad dosnus lietuviško oro potyrių. Mūsų gimnazijos projekto darbo grupės narių suorganizuotos edukacinės ir pažintinės veiklos nepaliko abejingų trapios Kuršių nerijos saugojimui, kultūrinio paveldo puoselėjimui. Mokiniai bendradarbiaudami tarptautinėse komandose kūrė įvairius vaizdo tinklaraščius orų tema, pajūryje kūrė meno instaliacijas iš gamtinių medžiagų, taip kviesdami atkreipti dėmesį į gamtosaugines problemas. Vėtrungių
dirbtuvių metu kiekviena šalis partnerė spalvino savo vėtrunges, kuriose atsispindėjo pažintinių išvykų į Juodkrantę, Klaipėdą, žygių po Kuršių nerijos lankytinas vietas elementai. Veiklų metu mokiniai ugdė kūrybiškumą, daugiakultūriškumą, praplėtė užsienio kalbų žinias, skaitmeninio raštingumo įgūdžius.

Trokšdami taikos pasaulyje, projekto partneriai nepabūgo atvykti į Lietuvą ir buvo sužavėti miesto svetingumu, Baltijos jūros padovanotu gintaru. Mūsų gimnazijos bendruomenei Erasmus programa suteikia neįkainojamos patirties – tampame atviresni daugiakultūrinėje aplinkoje pažindami vieni kitus, suvokiame pasaulį ir problemas globaliau; moksleiviai atranda dar daugiau spalvų ir prasmės ugdymosi procese bei gyvenime.

Dėkojame Neringos savivaldybei, Kuršių nerijos nacionaliniam parkui, Nidos kultūros ir turizmo centrui „Agila“, Liudviko Rėzos kultūros centrui, vietos įmonėms ir įstaigoms už bendradarbiavimą.

Veiklų akimirkos:
https://www.youtube.com/watch?v=vpmx6aMmJSc&ab_channel=SunSeaWind