Gimnazistų edukacinė, socialinė išvyka į LCC universitetą Klaipėdoje

Apie švietimo aktualijas, studijas aukštosiose mokyklose, III g. klasės mokiniai diskutavo anglų kalbos pamokose kartu su anglų k. mokytoja metodininke N. Sadauskiene, o pamatyti koks tas studentiškas gyvenimas ir ne tik, mokiniai turėjo galimybę, gruodžio 2 dieną apsilankydami Klaipėdos LCC universitete.

Pasivaikščiojimas po universitetą, aplankant studentų bendrabutį, laisvalaikio zonas, biblioteką neprailgo, nes jaukioje auditorijoje moksleivių laukė lektoriaus paskaita apie lyderystę bei  savanorystę. Taip pat smagu, kad Neringos gimnazistai – savanoriai, galėjo prisidėti prie LCC universiteto bendruomenės rengiamos Kalėdinės labdaros mugės “Prie Kūčių stalo”.

Prieš vykstant į universitetą, kalėdinio sezono pradžią bei kalėdinę gerumo dvasią mūsų gimnazijoje jau skleidė moksleiviai kartu su technologijų mokytoja J. Kondrotaite. Šaunus būrys kepė meduolius kilniam tikslui – surinktos aukos bus skirtos Klaipėdos nakvynės namų gyventojų Kūčių stalui. Savanoriškai dalyvaudami LCC universiteto kalėdinėje labdaros mugėje, gimnazistai ugdė verslumą, socialinius įgūdžius.

Šventinės nuotaikos kulminacija tapo universiteto bendruomenės paruoštas Kalėdinis vaidinimas mugės dalyviams bei svečiams.

Įspūdžių daug, studentiškas gyvenimas iš arti – linksmas ir turiningas, na ir jausmas, kuriant kalėdinius stebuklus kilniais tikslais – nenusakomas.

Anglų k. mokytoja metodininkė N. Sadauskienė

Nuotraukos iš išvykos čia…