PRISIMENANT NERINGOS MIESTO 585-ĄJĮ GIMTADIENĮ

Knygos prisatymas Etilė iš Juodkrantės

2022 metų lapkričio 15 dieną – Neringos miesto gimtadienis. Remiantis istoriniais šaltiniais buvo patikslinta Neringos paminėjimo data, todėl minėjome 585-ąsias metines. Ta proga gimnazijoje visą mėnesį vyko įvairūs renginiai: piešinių parodos; atvirukų Neringai kūrimas anglų kalba; pasakojimų apie įvairias lankytinas Neringos vietas rašymas anglų kalba, ruošiantis tapti jaunaisiais gidais; skaitymai apie Neringą, kuriuose dalyvavo pamokos svečiai ir tėveliai (3 klasė); biblioterapinis užsiėmimas šeštokams tema „Draugystė“ pagal L.Sachar knygą „Berniukas mergaičių tualete“; susitikimas su knygos „Etilė iš Juodkrantės“ autore Elena Martinkiene ir kt.
Elena Martinkienė, pakviesta Neringos gimnazijos bibliotekininkės Angelės Pocevičienės,  mielai sutiko apsilankyti mūsų gimnazijoje. Ji bendravo su 1-7 klasių mokiniais. Skaidrių pagalba knygos autorė papasakojo apie Juodkrantę, uždavė vaikams įvairių klausimų. Įdomiai organizavo „kelionę“ suskirsčiusi mokinius į tris grupes. Vaikai turėjo įsidėmėti ir atlikti tam tikrus judesius ir tarti garsus. Vėliau E.Martinkienė pristatė savo knygelę „Etilė iš Juodkrantės“, pati paskaitė ištraukas ir leido paskaityti savanoriams vaikams. Vaikai patyrė džiugių emocijų. Galėjo ir įsigyti šią knygelę su autorės autografu.
Susitikime dalyvavo ir Neringos savivaldybės V.Miliūno viešosios  bibliotekos direktorė Dalia Greičiutė. Ji pasidžiaugė, kad mokiniai domisi naujomis knygomis ir dalyvavo „Vasaros iššūkyje“. Šį iššūkį įveikė 5 mūsų gimnazijos mokiniai: Ema Raudytė, Ema Janulaitytė, Megė Semoškaitė, Urtė Markuščenko ir Nojus Kriukovas. Viešosios bibliotekos direktorė pasveikino iššūkio nugalėtojus ir įteikė dovanėles. Smagios akimirkos užfiksuotos nuotraukose.