Išvyka į Gamtos mokyklą

Kovo 20-oji – Pasaulinė Žemės diena.

Šios šventės proga norime mokiniams priminti, jog pavasario lygiadienis mus įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos pažinimo, puoselėjimo ir saugojimo.

Pradinių klasių mokytojos metodininkės Nijolės Marytės Katėnienės ir lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Audronės Sodienės iniciatyva 1-10 klasių ukrainiečių mokiniams buvo suorganizuota išvyka į Kuršių nerijos nacionalinio parko Gamtos mokyklą.

Mokinių grupę maloniai pasitiko nacionalinio parko darbuotoja Giedrė Krištopaitytė –neformalaus švietimo specialistė. Ji papasakojo apie Gamtos mokyklos funkcijas, tikslus, pasveikino su artėjančia Žemės diena. Vaikams buvo parodyti mokomieji pažintiniai filmai „Vėjo ir smėlio žemė‘, „Senovinis stintų gaudymas“. Mokiniai stebėjo, kaip vėjas kalba kopose, formuoja jų dydį, piešia įvairius ornamentus. Taip pat susipažino su senoviniu tradiciniu stintų gaudymu „bumbinimu“. Tai magiškas užkeikimas – „stinta pūki“, „stinta pūki“, kurį žino kiekvienas vietinis žvejas.

Mokinių žinias apie Kuršių neriją, jos gyvenvietes, gyvūniją, augmeniją, kraštovaizdį įtvirtino edukacinis žaidimas „Kelionė po Kuršių neriją“.

Paaiškėjo, kad ukrainiečiai vaikai jau nemažai žino apie mūsų kraštą ir pritaria, kad juo reikia gėrėtis ir saugoti.

Išvykos akimirkos užfiksuotos nuotraukose.

Informaciją pateikė mokytojos A. Sodienė ir N. Katėnienė

 

1u 3u u2