31 gegužės, 2021 Komentarų: 0

[URIS id=2976]

Neringos gimnazijos komanda gegužės 24 – 28 d. dalyvavo paskutiniame projekto virtualiame susitikime, kurį organizavo Rumunijos partneriai.
Mūsų moksleiviai – Monika, Pijus, Rapolas ir Tautvydas ruošėsi atsakingai, kūrybingai ir išmaniai atstovauti savo gimnazijai bei šaliai. Juos kuravo anglų k. mokytojos metodininkės N. Sadauskienė ir I. Vainutienė.

Virtualių susitikimų metu dalyviai keliavo po dar neregėtas Kroatijos, Italijos, Šiaurės Makedonijos, Lietuvos ir Rumunijos šalis ir sužinojo neįtikėtinų faktų apie jas. Ypatingas dėmesys buvo skirtas Rumunijos kultūriniam identitetui – virtualaus turo dėka apsilankėme Rumunijos lankytinuose objektuose, mokėmės partnerių kalbų pradžiamokslio. Po pristatymų vyko Kahoot iššūkis žinių patikrinimui ir prizams. Įvairūs užsiėmimai, naudojant išmaniąsias technologijas, buvo vykdomi pagal mobilumo veiklų planą, tačiau puikiai buvo integruotos aktualios temos, kaip „Mokymosi iššūkiai pandemijos metu“, „Langas į kitokią mokyklą“. Daugiašalės suburtos komandos sėkmingai darbavosi per Zoom platformą, tuo tarpu mokytojai aptarė aktualius projekto klausimus, bendradarbiavo su moksleiviais.
Paskutinės veiklų dienos rytas visus kvietė „brančui“. Vyko tiesioginės transliacijos iš partnerių mokyklų – buvo pristatomi tradiciniai patiekalai juos „degustuojant“. Mūsų moksleiviai ne tik išradingai pristatė šaltibarščius, cepelinus ir saldžius gardėsius iš namų aplinkos, bet ir pasidalino receptais – atgaiva karštai dienai.
Savaitė prabėgo nepastebimai, naujos pažintys ir patirtys, žinios ir kompetencijų patobulinimas, nauji atradimai ir, žinoma, puikiai praleistas laikas ne dvejus, o ištisus trejus metus jau artėja į pabaigą. Liko veiklų apibendrinimas ir ruošimasis artėjančiai Erasmus dienai.
Veiklų produktai projekto eTwinning puslapyje.
Video nuoroda apie projekto veiklas: https://www.youtube.com/watch?v=Ex2NbCVPt_E

Projekto koordinatorė Lietuvoje Neringa Sadauskienė