31 sausio, 2022 Komentarų: 0

[URIS id=3464]

2022 metai Lietuvoje paskelbti rašytojos Ievos Simonaitytės metais – sausio 23 dieną sukako 125 metai nuo rašytojos gimimo. Ieva Simonaitytė – tai Mažosios Lietuvos gyvenimo metraštininkė, vaizdavusi išskirtinius lietuvninkų likimus ir garsinusi Klaipėdos krašto etnografinį savitumą.
Neringos gimnazijos I gimnazijos ir II gimnazijos klasių mokiniai, lydimi lietuvių kalbos mokytojų (R. Petraitienės ir V. Ukrinienės), aplankė Klaipėdos rajone Priekulėje esantį rašytojos muziejų. Šiame name rašytoja nuo 1961 m. iki 1978 m. vasarodavo ir kurdavo. Mokiniai, klausydamiesi gido pasakojimo, pagilino žinias apie rašytojos gyvenimą ir kūrybą, dalyvavo literatūriniuose skaitymuose, diskutavo apie lietuvninkų krašto žmonių savitumą, patirtis ir išgyvenimus. Pamokų ciklą, skirtą rašytojai, tęsiame gimnazijoje: žiūrėjome ir aptarėme dokumentinio filmo ,,Ėvė. Mažosios Lietuvos rašytoja” ištrauką, II gimnazijos klasės literatūros pamokoje ,,Mūsų Ėvė” dalyvavo III gimnazijos klasės mokinė Monika, tyrinėjusi rašytojos kūrybą.
Edukacinėje išvykoje mokiniai taip pat apsilankė Priekulėje esančiame Laisvės kovų ir tremties muziejuje, kuriame vyko įdomi, netradicinė istorijos pamoka.
Nuotraukų autoriai – I gimnazijos klasės mokiniai.
Lietuvių kalbos vyr. mokytoja Rima Petraitienė