eTwinning projektas “TechLingua Harmony”

Projekto trukmė: 2024 m. vasario mėn. pb. – gegužės mėn.

Tikslas: puoselėti gimtąją (lietuvių) kalbą; stiprinti užsienio (anglų) kalbos komunikacinius įgūdžius; plėtoti skaitmeninio raštingumo, pažinimo, kūrybiškumo, emocinio ugdymo kompetencijas; ugdyti pilietiškumą, tarpkultūrinį suvokimą bei sąmoningumą;

Integracija: anglų k., IT, menai, gimtoji kalba, geografija, istorija.

Veiklos: įvairių skaitmeninių priemonių naudojimas (Web.2) kuriant pristatymus apie gimtąją kalbą (pvz. greitakalbės, frazeologizmai, posakiai, patarlės, dainos). Kūrybinės veiklos skirtos Poezijos, Laimės, Gimtosios kalbos, eTwinning, Anglų kalbos dienų minėjimams. Numatyti susitikimai nuotoliu su kitais projekto dalyviais.

Galutinis produktas: veiklų edukacinis žurnalas.

Projekto partneriai: Lietuva, Turkija, Lenkija, Švedija, Rumunija, Libanas.

Projekto dalyviai: 8 klasės moksleiviai

Projekto koordinatorė ir vykdytoja: anglų k. mokytoja metodininkė N.Sadauskienė

eTwinning projekto “TechLingua Harmony” įkvėpti

Dalyvavimas tarptautiniuose eTwinning projektuose unikalus tuo, kad mokiniai ir mokytojai mokosi išvien: tobulina bendrąsias ir dalykines kompetencijas.

Šis 3 mėnesių projektas buvo turiningas skaitmeninio turinio kūrimu apie gimtosios kalbos ypatumus, anglų k. kalbinių įgūdžių plėtojimu, pažintimi su kitų projekto partnerių iš Turkijos, Rumunijos, Švedijos kultūriniu ir lingvistiniu identitetu.

8 klasės mokinių pirmąją eTwinning sėkmę lėmė daugumos gebėjimas tarpusavyje bendradarbiauti, sutelktumas, kūrybingi sprendimai įveikiant iškilusius sunkumus. Pasak mokinių, didžiausią įspūdį paliko susitikimai nuotoliu su partneriais iš Rumunijos ir Švedijos, kuriems atsakingai buvo pasiruošta pristatant savo šalį ir kraštą.

Patirčių įkvėpti nekantraujame naujiems eTwinning potyriams. 

Projekto internetiniame puslapyje patalpinti visi sukurti produktai: https://techlinguaharmony.weebly.com/

Geriausias Lietuvos eTwinning projektas 2024