25 rugsėjo, 2024 Komentarų: 0

Regioninė mokinių konferencija, skirta Švyturių metams paminėti

Rugsėjo 19 d. Neringos gimnazijoje įvyko regioninė 8-10, I-II gimnazijos klasių mokinių Švyturių metų konferencija, kurią organizavo Neringos gimnazija bei Klaipėdos miesto istorijos metodinės grupės atstovai.  Konferencijos tikslas – paminėti 2024 metus, kurie Neringoje ir Klaipėdoje paskelbti Švyturių metais, skatinant  mokinių jūrinės kultūros ir

švyturio, kaip navigacijos simbolio,  suvokimą krašto istorinės atminties kultūroje.

Siekiant plėsti miestų, turinčių švyturius, istorijos mokytojų bei mokinių bendradarbiavimą konferencijoje pranešimus skaitė mokiniai iš Neringos, Klaipėdos ir Šilutės miesto mokyklų.

Skatinant kryptingą mokinių domėjimąsi regiono istorija renginyje dalyvavo svečiai iš Klaipėdos “Vitės” progimnazijos, “Vyturio” progimnazijos, Tauralaukio progimnazijos, “Versmės” progimnazijos, VšĮ “Vaivorykštės tako” gimnazijos, Vytauto Didžiojo gimnazijos, Klaipėdos technologijų mokymo centro, Klaipėdos Licėjaus, Šilutės pirmosios gimnazijos bei Šilutės “Pamario” progimnazijos. Kūrybiški, įvairūs ir novatoriški pranešimai apie Lietuvos  jūrinius bei Kuršių marių švyturius, jų simboliką, legendas, šiandienos palikimą ir aktualijas atspindėjo pranešėjų įvairialypių kompetencijų ir kritinio mąstymo sąveiką. Gilinant regiono istorijos mylėtojų ir muziejų bendradarbiavimą konferencijos pabaigoje dalyviai buvo pakviesti susipažinti su Nidos švyturiu edukacijoje, kurią pravedė Neringos muziejaus edukatorė E. Anglickaitė- Beržinskienė. Džiugu, kad Švyturių metų mokinių konferencija renginio dalyvius įkvėpė naujiems susitikimams ir veikloms.