20 gruodžio, 2017 Komentarų: 0

„Pakviesk save išgerti kavos“

Gruodžio 14 d. Neringos gimnazijoje įvyko susitikimas su buvusia šios mokyklos mokine, dabar jau TV serialų ir kino aktore bei knygos „ Puodelis kavos prie jūros“ autore Juste Zinkevičiūte.

Visiems buvo įdomu, kaip jaunos aktorės darbų verpete (repeticijos, filmavimai, spektakliai) atsirado laiko atsiskleisti visiškai naujam amplua –  į skaitytojų rankas atkeliavo ir jos knyga. Pasak autorės,  viskas prasidėjo nuo to, kad  savo broliui vis sakiusi, jog jis turi parašyti knygą, bet šis vis atsakydavęs, kad jis rašys, o ji parašys. „Taip ir nutiko, kad gimė knyga apie jūrą, moterį ir kavą, o brolio laiškai knygoje tapo kaip vyšnaitė ant torto“. O tas tortas – Justės pokalbiai su bičiulėmis, dizainerėmis, dainininkėmis – su„moterimis, kurios yra pagavusios savo laimės paukštį!“, kurios įkvepia, kurios atrado savo kelią ir laimės uostą. Dažnai sėkmingos istorijos skatina kiekvieną eiti pirmyn., tad ir Justė paragino visus moksleivius ryžtingai siekti savo tikslo, nors kartais tai atrodo nepasiekiama, nesitenkinti mažu pasiekimu ir, žinoma, rasti laiko pakviesti save „auksiniam dienos pusvalandžiui prie kavos puodelio“, kad galėtum kelti klausimus ir bandytum į juos atsakyti.

 Baigdama knygos autorė įspėjo :„ Jeigu tikėsitės knygoje rasti tai, ko nežinote, jeigu tikėsitės, kad knyga jus nustebins – nesivarginkite ir neskaitykite jos, nes knyga – tarsi dienoraštis, ta maža moters Biblija, kuri yra priminimas ir nuoširdus pokalbis , reikalingas kasdien, kiekvienam“.

Lietuvių kalbos mokytoja Audronė Sodienė

Nuotraukos iš susitikimo čia…