„Kita forma“ bibliotekoje

Š. m. spalio 07 dieną VŠĮ „RV Agentūra“ ir VŠĮ „Žaliasis taškas“ pakvietė Neringos gimnazijos mokinius susitikti Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešojoje bibliotekoje. Smalsūs ir aktyvūs pradinukai su mokytojomis Nijole Katėniene ir Rovena Šerpetauskiene bei mokyklos bibliotekininke Angele Pocevičiene atvyko į biblioteką, siekdami pasitikrinti savo žinias apie rūšiavimą bei sužinoti daugiau. Čia mokinių jau laukė bibliotekos direktorė Dalia Greičiutė ir viešnios iš „Žaliojo taško“.

VšĮ „Žaliojo taško“ atstovė Liepa Vaitkevičiūtė įdomiai skaitė paskaitą „Rūšiuoti – tai nesudėtinga“, paaiškino vaikams, kas tai yra atliekos, kaip jos atsiranda, supažindino su atliekų rūšiavimo piramide. Mokiniams priminė, kad reikia atliekas rūšiuoti, kaip tai padaryti teisingai, į kokius konteinerius ką galime mesti. Mokiniai sužinojo, kiek kartų galima perdirbti stiklą, plastiką, popierių.

VšĮ „RV Agentūros“ direktorė Vaida Griškevičienė skaitė paskaitą „Kita forma, kitoks požiūris į aplinką“. Paaiškino, kad jau nebereikalingus daiktus galima prikelti naujam gyvenimui, parodė pavyzdžių, kokių gražių ir naudingų dalykų pagaminama iš atliekų, papasakojo, kad vyksta net tokių dirbinių parodos. Žiūrėdami mokiniai aikčiojo, sunku buvo patikėti, kad taip gali būti.

Vaikai atidžiai klausėsi, nes pabaigoje buvo viktorina, teisingai atsakiusieji buvo apdovanoti VšĮ „Žalio taško“ įsteigtais prizais. Mokiniai aktyviai ir puikiai atsakinėjo į viktorinos klausimus, džiaugėsi laimėtais prizais. Tuomet prasidėjo pati linksmiausioji dalius – eko dirbtuvės. Rūta Mikalonytė  pasiūlė vaikams patiems pasigaminti daugkartinius knygų aplankalus iš atliekų. Vaikams suprantamai paaiškino, nuo ko pradėti šį darbelį. Visi susirado savo erdvę ir kibo į darbą. Atidžiai klausėsi, kaip kirpti, klijuoti, puošti ir rezultatu buvo patenkinti. Kiekvienas mokinys namo parsinešė savo gamybos knygų aplanką.

Angelė Pocevičienė,

                        Neringos gimnazijos bibliotekininkė

Nuotraukos iš renginio čia…