Mokslo metų pradžia Neringos gimnazijoje prasidėjo tarptautinio Erasmus+ KA229 projekto A.P.P.S. A.S.A.P. nuotaikomis

Rugsėjo 16 – 20 dienomis vyko trečiojo mobilumo projektinių veiklų įgyvendinimo etapas, kurio metu ypatingas dėmesys buvo skiriamas šiuolaikinių technologijų medijų mokymuisi ir aplinkos išsaugojimui. Mokiniai kūrė logotipus, internetines svetaines, video pranešimus apie gamtos tausojimą, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį ne tik į trapią Kuršių nerijos gamtą, bet ir viso pasaulio ekosistemos išsaugojimą.

Išsamesniam Kuršių nerijos pažinimui interaktyvūs užsiėmimai – komandinės užduotys vyko Mirusiose kopose, kormoranų ir pilkųjų garnių dislokacijos vietose, Raganų kalne, Juodkrantės smėlio ir nendrių skulptūrų lauko ekspozicijose.

Pažintiniai – kultūriniai vizitai į Klaipėdos senamiestį, Palangą, Jūrų muziejų ir Delfinariumą, stebint delfinų pasirodymą, padėjo įgyti naujų žinių, įgūdžių ir visiems projekto dalyviams iš Italijos, Kroatijos, Rumunijos, Šiaurės Makedonijos bei Neringos leido pajusti tikrąją Erasmus bendrystės dvasią. Projekto dalyviai gyvendami mūsų mokinių šeimose turėjo galimybę pažinti lietuviškos šeimos vertybes bei tradicijas.

Dėkojame už pagalbą įgyvendinant Erasmus+ KA229 projekto “A.P.P.S. A.S.A.P. veiklas visai Neringos gimnazijos bendruomenei: gimnazijos vadovui, gimnazijos valgyklos personalui ir vairuotojams, projektinės grupės nariams, mokiniams ir jų šeimoms už svetingumą, gidui A.Balnai už nuostabias ekskursijas, kapelai “Joldija” už Mažosios Lietuvos tradicinės liaudies muzikos bei šokių pristatymą ir Neringos muziejų vadovei L. Motuzienei.

Vadovaudamiesi tik pačiais geriausiais projekto partnerių atsiliepimais apie viešnagę Neringoje, jau ruošiamės kitam mobilumui Italijoje.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai, „Erasmus+“programos lėšomis, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis straipsnis atspindi tik autorių požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Nuotraukos iš projekto čia…